Terug

Volg Vandaag Inside

'Toni Kroos is gestopt bij Real Madrid, daar kun je zo Joey Veerman neerzetten'

EK voetbal

5 juni 2024, 08:17

Het is nog onzeker of Frenkie de Jong de eerste EK-groepswedstrijd van Oranje, op zondag 16 juni tegen Polen, haalt. Mocht dat duel te vroeg komen voor de middenvelder van FC Barcelona, dan moet Ronald Koeman volgens Arnold Mühren kiezen voor Joey Veerman als zijn vervanger.

"Als De Jong niet speelt, moet je met Veerman spelen," aldus Mühren in gesprek met de NOS. "Als je Veerman en Schouten ziet spelen bij PSV, dan heb je geen reden om die uit elkaar te halen." Teun Koopmeiners zou in de ogen van de oud-Oranje-international het middenveld compleet maken: "Die heeft een prachtig seizoen gehad en kan zowel aanvallen als verdedigen."

Mühren ziet bijzondere kwaliteiten bij Veerman: "Er is geen Nederlander die de ballen zo neer kan leggen als Veerman. Ook De Jong niet. Veerman kan net als De Jong aan het begin van een aanval staan, maar zijn grote voordeel is dat hij ook nog eens scoort en gevaarlijk is met vrije trappen en corners. Dat zeg ik overigens niet omdat ik ook uit Volendam kom. Ik kijk gewoon naar ieders kwaliteiten."

Mühren gaat tenslotte nog een stap verder: "Toni Kroos is gestopt bij Real Madrid. Daar kun je zo Veerman neerzetten. Die ballen die Kroos geeft, kan hij ook geven. Hij stuurt die sneltreinen voorin zo weg. Helemaal nu er met Kylian Mbappé nog een bijkomt."

René van der Gijp wilde onlangs bij Vandaag Inside iets kwijt over Joey Veerman. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.