Terug

Volg Vandaag Inside

Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

EK voetbal

16 juni 2024, 13:11

In Hamburg heeft de politie een man overmeesterd die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. De man had ook een molotovcocktail bij zich. De agenten hebben de aanvaller neergeschoten, schrijft de Duitse politie op X. De aanvaller raakte gewond en krijgt medische zorg.

Volgens dagblad Bild gebeurde het incident bij de Nederlandse supportersmars die door de stad trekt voorafgaand aan de EK-wedstrijd tegen Polen.

Bild schrijft dat de politie aanvankelijk alleen een waarschuwingsschot loste. Vervolgens werden verschillende schoten gelost totdat de man in elkaar zakte. Hij is afgevoerd in een ambulance. Een zijstraat van de Reeperbahn, de rosse buurt van de stad, is afgesloten. De politie doet onderzoek. In het afgesloten gebied staan een rugtas en een paar schoenen, die lijken te zijn achtergelaten, onbekend is door wie.

In het Nederlands wordt omgeroepen vanuit een politiebus dat "de situatie genormaliseerd is". Fans worden opgeroepen om naar het stadion te gaan. Boven het gebied cirkelt een politiehelikopter.

UPDATE: De man die zondagmiddag in Hamburg dreigde met een bijl en een molotovcocktail had het niet voorzien op Oranjefans. Dit zegt een woordvoerster van de politie in Hamburg tegen het ANP. "We gaan ervan uit dat het niks met voetbal te maken heeft", aldus de woordvoerster. De man is neergeschoten door de politie in de rosse buurt in de Duitse stad.

Hij is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn motief wordt onderzocht.

De Vandaag Inside Oranje-gasten deelden zaterdagavond hun ideale Oranje-opstelling voor de wedstrijd tegen Polen. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.