Oranje eindigt als derde in de poule na verlies tegen Oostenrijk

EK voetbal

25 juni 2024, 19:56

Het Nederlands elftal heeft de laatste groepswedstrijd op het EK verloren. Oostenrijk was in het Olympiastadion van Berlijn met 3-2 te sterk voor het elftal van bondscoach Ronald Koeman, dat zo als derde eindigde en in de achtste finales tegen de winnaar van groep B (Spanje), C of E moet spelen.

Oostenrijk kwam al in de zesde minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Donyell Malen. Cody Gakpo maakte kort na rust gelijk. Oranje leek daarmee beter in de wedstrijd te komen, maar Romano Schmid scoorde na een uur voor de Oostenrijkers (2-1).

Memphis Depay bracht Nederland in de 75e minuut voor de tweede keer langszij, maar ook die treffer bleek niet genoeg voor een punt. Marcel Sabitzer passeerde doelman Bart Verbruggen in de 80e minuut: 3-2.

Frankrijk speelde met 1-1 gelijk tegen Polen. Oostenrijk is daardoor met 6 punten groepswinnaar en Frankrijk gaat met 5 punten als nummer 2 naar de achtste finales.

René van der Gijp reageerde eerder in Vandaag Inside Oranje op een interview van Virgil van Dijk, waarin hij praat over het verwachtingspatroon rond Xavi Simons. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.