Modrić haalt uit naar Makkelie: ‘Hoe komt de scheidsrechter aan zoveel blessuretijd?!'

EK voetbal

25 juni 2024, 10:16

Luka Modrić heeft na afloop van het EK-duel tussen Kroatië en Italië (1-1) uitgehaald naar Danny Makkelie. De aanvoerder begrijpt niet waarom de Nederlandse scheidsrechter maar liefst acht minuten blessuretijd gaf, waardoor Italië de kans had om de gelijkmaker binnen te schieten.

Modrić zette de Kroaten maandagavond op voorsprong tegen Italië, maar zag tot zijn afgrijzen Mattia Zaccagni in de 98e minuut de gelijkmaker binnenschieten, waardoor Kroatië vrijwel zeker is uitgeschakeld op het EK. "Ik weet niet wat ik moet zeggen", begint de middenvelder in gesprek met HRT. "Voetbal is soms wreed. Dat hebben we vandaag gezien. Ik weet ook niet hoe de scheidsrechter aan zoveel blessuretijd komt. We verdienden het niet om dit doelpunt tegen te krijgen, maar als je er op een bepaalde manier uit moet vliegen, dan maar op deze manier".

"Het is moeilijk om te beschrijven wat je voelt als je op deze manier verliest. Het is oneerlijk, omdat we vanaf de eerste minuut hebben gevochten voor ons volk", gaat Modrić verder. "De voetbalgoden zijn helaas niet altijd genadig."

Modrić zei ook dat een mogelijk einde van het EK niet betekent dat hij stopt met voetballen. "Ik zou het liefst voor altijd doorgaan, maar er komt een moment dat ik mijn voetbalschoenen moet opbergen. Voorlopig blijf ik spelen, al weet ik niet hoe lang nog", aldus de middenvelder, die een aflopend contract heeft bij de Spaanse topclub Real Madrid.

Kroatië werd op het vorige WK in Qatar nog derde. De ploeg heeft op het EK in Duitsland maar 2 punten behaald in de groepsfase en het lijkt onwaarschijnlijk dat de Kroaten daarmee bij de vier beste nummers 3 zullen zitten.

Bas Nijhuis zei vorige week in Vandaag Inside Oranje dat hij de kritiek op Danny Makkelie vanuit Hongarije onterecht vindt: "Er wordt eindelijk doorgespeeld!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.