Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman maakt definitieve selectie bekend: Timber, Maatsen en Olij niet mee naar EK

EK voetbal

29 mei 2024, 15:20

Quinten Timber, Ian Maatsen en Nick Olij gaan niet met het Nederlands elftal naar het EK in Duitsland. Zij ontbreken in de selectie van 26 spelers die bondscoach Ronald Koeman heeft vrijgegeven. Het drietal maakte wel deel uit van een voorlopige groep van 30 internationals, net als de geblesseerde Marten de Roon die maandag afhaakte.

Koeman heeft zijn selectie van 23 veldspelers en drie doelmannen bekendgemaakt na een driedaagse trainingsstage met zeventien internationals in Zeist. Hij geeft zijn spelers nu twee dagen vrij en hervat zaterdag met een groot deel van zijn selectie de voorbereiding op de Europese eindronde. Koeman geeft woensdag vanaf 16.15 uur op een persconferentie uitleg over zijn spelersgroep voor het zeventiende EK voetbal.

Timber was de afgelopen dagen onvoldoende fit om met de nationale selectie te trainen. Maatsen neemt het zaterdag met Borussia Dortmund op tegen Real Madrid in de finale van de Champions League, maar Koeman heeft met Daley Blind en Micky van de Ven al twee andere linksbacks in zijn selectie zitten. Doelmannen Bart Verbruggen, Mark Flekken en Justin Bijlow krijgen onder de lat de voorkeur boven Olij.

Alle 24 deelnemers moeten hun definitieve EK-selectie uiterlijk op 7 juni bij de UEFA inleveren. Als een speler daarna nog serieus geblesseerd raakt, dan mag er na goedkeuring van de UEFA voor de eerste groepswedstrijd van 16 juni tegen Polen nog een vervanger worden opgeroepen. Doelmannen mogen tot de tweede groepswedstrijd van 21 juni tegen Frankrijk worden vervangen.

Oranje oefent voor de Europese eindronde nog tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni) in De Kuip. Het Nederlands elftal vertrekt op 11 juni naar Wolfsburg, waar de ploeg tijdens het EK traint en verblijft.

Selectie Oranje

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Defensie: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) en Stefan de Vrij (Internazionale),

Middenveld: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Joey Veerman (PSV) en Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq).

Aanval: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig) en Wout Weghorst (TSG 1899 Hoffenheim)

Wesley Sneijder zou Quinten Timber - mits fit - een basisplaats geven tijdens het EK in Duitsland. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.