Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB kan rekenen op boete na gooien van bekers door Oranjefans tegen Frankrijk

EK voetbal

22 juni 2024, 16:33

De KNVB kan na de groepswedstrijd van Nederland tegen Frankrijk op het Europees kampioenschap rekenen op een boete van de UEFA. Fans van Oranje gooiden drinkbekers op het veld. In de eerste helft gebeurde dat toen Antoine Griezmann een hoekschop wilde nemen en na de rust onder meer toen een doelpunt van Xavi Simons werd afgekeurd. De speaker in het stadion riep op te stoppen met gooien.

Franse supporters gooiden ook bekers op het veld. Dat gebeurde ook bij een corner, van Memphis Depay. Later op zaterdag meldt de UEFA naar alle waarschijnlijkheid een onderzoek te starten en de boete volgt dan een of twee dagen later.

De UEFA legde eerder dit toernooi Albanië en Servië een boete op voor het gooien van voorwerpen op het veld. Albanië moest de Europese voetbalbond daarvoor 12.375 euro betalen, voor de Serviërs bedroeg de boete 4500 euro.

Nederland - Frankrijk eindigde in 0-0.

Bondscoach Ronald Koeman gaf na afloop van het duel met Frankrijk in gesprek met Noa Vahle aan, blij te zijn met het resultaat. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.