Terug

Volg Vandaag Inside

Frimpong en Depay leiden Oranje naar ruime overwinning in oefenduel tegen Canada

EK voetbal

6 juni 2024, 22:41

Het Nederlands elftal heeft de eerste van twee oefenwedstrijden in voorbereiding op het EK gewonnen. Oranje nam in stadion De Kuip tegen Canada pas na rust afstand: 4-0.

Bondscoach Ronald Koeman startte niet in zijn sterkste formatie en liet onder anderen aanvoerder Virgil van Dijk buiten het basiselftal. Nederland speelde in een laag tempo en kreeg voor rust niet heel veel kansen. Brian Brobbey miste de grootste mogelijkheid.

Na rust opende Memphis Depay met zijn 45e treffer voor Oranje al snel de score. Aangever Jeremie Frimpong zorgde in de 57e minuut voor de 2-0. Invaller Wout Weghorst stond pas net in het veld toen hij de 3-0 in het doel tikte. Van Dijk mocht nog even meedoen en kopte in de 83e minuut raak (4-0).

Nederland ontvangt maandag IJsland in De Kuip. Middenvelders Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders zijn er dan ook bij. Zij sluiten vrijdag aan bij de selectie.

Bondscoach Ronald Koeman blikte woensdag op een persconferentie vooruit richting het EK in Duitsland. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.