Terug

Volg Vandaag Inside

Extra middenvelder mee naar EK? 'Er is er maar één waar je aan kunt denken nu en dat is Taylor'

EK voetbal

11 juni 2024, 09:00

Ian Maatsen vervangt Frenkie de Jong in de EK-selectie van het Nederlands elftal, zo werd dinsdagochtend bekend. Toch had Hans Kraay jr. het geen gek idee gevonden om Kenneth Taylor bij de groep te halen.

“Er is er maar één waar je aan kunt denken nu: dat is Kenneth Taylor”, zei Hans na de gewonnen oefeninterland van Oranje tegen IJsland (4-0) bij ESPN. “Die heeft zich ge-wel-dig gerevancheerd bij Ajax. Al ligt hij op het strand in Dubai, hij komt terug en is fit."

Maandag werd duidelijk dat De Jong het EK aan zich voorbij moet laten gaan vanwege een enkelblessure. De 27-jarige middenvelder van FC Barcelona bleef de afgelopen dagen maar last houden als zijn gekwetste enkel een beetje werd belast. Uiteindelijk bleek maandagmiddag na verschillende testen dat De Jong nog minimaal drie weken nodig heeft om echt fit te worden. "En dat is te lang", concludeerde bondscoach Ronald Koeman.

En De Jong is mogelijk niet de enige middenvelder die ontbreekt op het EK. Koeman verwacht dat hij ook een streep moet zetten door de naam van Teun Koopmeiners, die in de warming-up van het oefenduel met IJsland een liesblessure opliep. De gekwetste Marten de Roon, Mats Wieffer en Quinten Timber zijn ook al niet inzetbaar.

Maatsen

Niet Taylor maar Maatsen is nu door Koeman bij de EK-selectie gehaald. De 22-jarige Maatsen maakte deel uit van de voorselectie van Oranje, maar viel uiteindelijk toch af. De linksback speelde dit seizoen met Borussia Dortmund de finale van de Champions League tegen Real Madrid.

Ronald Koeman sneerde maandagavond op de persconferentie van Oranje na het duel met IJsland (4-0) naar FC Barcelona na het wegvallen van Frenkie de Jong. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.