Terug

Volg Vandaag Inside

‘Engelse voetbalbond wil door met Southgate, ongeacht uitkomst finale’

EK voetbal

12 juli 2024, 12:18

De Engelse voetbalbond wil Gareth Southgate aanhouden als bondscoach van het nationale team, ongeacht de uitkomst van de EK-finale. Dat meldt The Times.

Volgens de Engelse krant wil de FA er alles aan doen om Southgate te kunnen behouden als bondscoach. Zo zullen zelfs een charmeoffensief starten om hem over te kunnen halen. Southgate zijn huidige contract loopt in december af.

Mark Bullingham, de algemeen directeur van de Engelse voetbalbond, is van plan om na afloop van het EK gesprekken te voeren met Southgate. Hij zou nog naar veluidt vastberadener zijn om hem te behouden, nu hij heeft gezien hoe Engeland door een moeilijke periode op het toernooi is gekomen.

Southgate kreeg tijdens dit EK veel kritiek op het stroperige spel van Engeland. Zo bekogelden teleurgestelde Britse fans de bondscoach zelfs met bierbekers na de laatste groepswedstrijd tegen Slovenië (0-0).

Echter valt er op Southgate zijn prestaties met de nationale ploeg weinig af te dingen. Engeland haalde onder Southgate de halve finale van het WK van 2018 en strandde in de kwartfinale van het laatste WK in Qatar. Het is de tweede keer dat The Three Lions onder leiding van Southgate in een EK-finale staan.

Johan Derksen stoorde zich onlangs in Vandaag Inside Oranje aan de keeper van het Engelse nationale team. "Hij ziet eruit als de keeper van het zesde elftal van een amateurclub." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.