Terug

Volg Vandaag Inside

Dit is de opstelling van Oranje voor het EK-duel met Polen!

EK voetbal

16 juni 2024, 13:52

Het Nederlands elftal begint de eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap tegen Polen met een ongewijzigd basiselftal. Bondscoach Ronald Koeman houdt in het Volksparkstadion in Hamburg vast aan dezelfde elf spelers als maandag in het oefenduel met IJsland.

Naast aanvoerder Virgil van Dijk staat Stefan de Vrij in het centrum van de verdediging. De 32-jarige speler van Internazionale krijgt de voorkeur boven Matthijs de Ligt en Lutsharel Geertruida. Rechts voorin start Xavi Simons. Jeremie Frimpong, die in de voorbereiding een goede indruk achter liet, moet genoegen nemen met een rol als reserve.

Na het wegvallen van de geblesseerde Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners bestaat het middenveld van Oranje uit de PSV'ers Jerdy Schouten en Joey Veerman en Tijjani Reijnders van AC Milan. Het drietal speelde gezamenlijk pas 24 interlands en kwam nog niet eerder uit op een eindtoernooi.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Aké; Schouten, Reijnders en Veerman; Simons, Depay en Gakpo.

De Vandaag Inside Oranje-gasten deelden zaterdagavond hun ideale Oranje-opstelling voor de wedstrijd tegen Polen. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.