Terug

Volg Vandaag Inside

Bijna 8 miljoen mensen zagen EK-nederlaag Nederlands elftal

EK voetbal

11 juli 2024, 09:58

Bijna 8 miljoen mensen keken woensdagavond naar de halve finale van het EK tussen Nederland en Engeland. Oranje verloor de wedstrijd in de 90e minuut met 2-1. Precies gezegd keken gemiddeld 7,8 miljoen mensen.

Het Nationaal Media Onderzoek (NMO), de organisatie die in Nederland de kijkcijfers registreert, bevestigt deze gegevens van de NOS.

Ongeveer 6,9 miljoen mensen keken de wedstrijd live op tv, ongeveer 895.000 mensen via de stream van de NOS. De onlinecijfers kan NMO niet bevestigen, omdat de NOS die zelf bijhoudt.

De halve finale was de best bekeken wedstrijd van het toernooi voor Oranje. Eerder was dat de kwartfinale tussen Nederland en Turkije, waar 6,3 miljoen mensen naar keken.

Johan Derksen zei woensdagavond in Vandaag Inside Oranje dat hij meer had verwacht van Memphis Depay op het EK: "Hij heeft het vertrouwen van Koeman alleen beloond met een haarband." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.