Terug

Volg Vandaag Inside

Angela de Jong: 'Johan Derksen bewees dat er écht iets unieks aan de hand was rond het EK'

EK voetbal

11 juli 2024, 16:47

Angela de Jong vraagt zich in haar nieuwe column in het Algemeen Dagblad af waarom het koningspaar niet aanwezig was bij de halve finale op het EK tussen Nederland en Engeland (1-2): "Johan Derksen bewees dat er écht iets unieks aan de hand was rond het EK."

"Ze moeten het toch ook gezien hebben op hun tv in Griekenland? Die enorme massa Nederlanders in de straten in Dortmund," begint de televisiecolumniste over het koningspaar. "Kregen ze in Griekenland voor de tv ook kippenvel bij het Wilhelmus dat zo luidkeels werd meegezongen in het Signal Iduna Park? En wat dachten ze toen ze bij Vandaag Inside Oranje zagen dat zelfs Johan Derksen een oranje jasje had aangetrokken? Jazeker, u leest het goed."

"Onze nationale brombeer [...] had zich voor één keer in onze nationale kleur gehuld. Niet in ordinair ‘hup Holland hup’-oranje, zo gek was hij nog net niet, maar een beschaafde, zalmachtige tint die Don Johnson niet had misstaan in Miami Vice. Beter bewijs dat er écht iets unieks aan de hand is in Nederland bestaat niet."

"Zouden ze elkaar in Griekenland hebben aangekeken? Zich afgevraagd hebben of ze een pr-fout hadden gemaakt door niet gewoon het vliegtuig op en neer te nemen naar Dortmund? Dit Nederlands elftal verdiende een juichend en joelend koningspaar op de tribune," vindt Angela. "Het heeft ons land iets veel belangrijkers gegeven dan een Europese titel, namelijk samenhorigheidsgevoel en verbinding. Twee dingen die we voorgoed kwijt leken. Vroeger zorgde het koningshuis daarvoor. Maar ja, dat was voor ze de vakantie in Griekenland belangrijker vonden dan zichtbaar onderdeel zijn van een breed volksfeest."

Angela de Jong en Johan Derksen voerden bij Vandaag Inside een discussie over de columns van de televisiecolumniste in het Algemeen Dagblad. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.