Terug

Volg Vandaag Inside

Fenomenale Lookman brengt einde aan ongeslagen reeks Leverkusen: Atalanta wint Europa League

Europa League

22 mei 2024, 23:02

Atalanta heeft voor het eerst in de clubhistorie de Europa League veroverd. De Italiaanse ploeg van coach Gian Piero Gasperini versloeg in de finale in het Aviva Stadium in Dublin Bayer Leverkusen met 3-0 door twee doelpunten van Ademola Lookman in de eerste helft en één in de tweede helft.

Voor Atalanta, dat speelde met Teun Koopmeiners en invaller Hans Hateboer, is het de eerste grote internationale prijs. De club uit Bergamo won in eigen land één keer de Italiaanse beker, in 1963. Leverkusen was enkele weken eerder voor het eerst Duits kampioen geworden. De ploeg van coach Xabi Alonso leed de eerste nederlaag na een ongeslagen reeks van 51 wedstrijden.

VIDEOGOAL: Atalanta - Bayer Leverkusen 1-0 (Lookman)
1:29
VIDEOGOAL: Atalanta - Bayer Leverkusen 1-0 (Lookman)
VIDEOGOAL: Atalanta - Bayer Leverkusen 2-0 (Lookman)
1:21
VIDEOGOAL: Atalanta - Bayer Leverkusen 2-0 (Lookman)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.