Terug

Volg Vandaag Inside

Real Madrid verslaat Borussia Dortmund en verovert vijftiende Champions League

Champions League

1 juni 2024, 22:56

Real Madrid heeft opnieuw de Champions League gewonnen. De kampioen van Spanje rekende in de finale af met Borussia Dortmund (2-0), de nummer 5 van het afgelopen seizoen in de Bundesliga. Real mag zich na de eindstrijd op Wembley voor de vijftiende keer het beste clubteam van Europa noemen.

Niet Real Madrid maar Borussia Dortmund creëerde aanvankelijk de beste kansen. De Duitse club verzuimde in de eerste helft afstand te nemen. Julian Brandt schoot rakelings naast en Karim Adeyemi stuitte op doelman Thibaut Courtois. De Belgische keeper voorkwam ook nog met snelle reflexen dat Adeyemi en Marcel Sabitzer de score voor het rustsignaal openden.

Real werd pas na een uur spelen sterker. Dani Carvajal maakte in de 74e minuut de openingstreffer, op aangeven van Toni Kroos. Vinícius Júnior verdubbelde in de 83e minuut de score, na balverlies van Ian Maatsen, die door bondscoach Ronald Koeman niet is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland.

Donyell Malen mocht in de slotfase invallen bij Dortmund. Hij gaat wel met Oranje naar de Europese eindronde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.