Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Van de Beek lijkt even emotioneel te worden als het gaat over moeilijke periode

Buitenlands voetbal

1 okt 2024, 19:52

Een geëmotioneerde Donny van de Beek heeft zich op de persconferentie van Girona in aanloop naar het Champions League-duel met Feyenoord openhartig uitgesproken over zijn periode vol tegenslagen.

Van de Beek heeft het de afgelopen seizoenen moeilijk gehad. Zo maakte hij in 2020 de overstap van Ajax naar Manchester United, maar lukte het hem mede door blessures niet om aan te haken. Ook verhuurperiodes bij Everton en Eintracht Frankfurt leverden hem weinig speeltijd op, waardoor hij sinds 2020 slechts 50 wedstrijden heeft gespeeld.

"Het was mentaal zwaar. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het allemaal makkelijk is geweest", begint Van de Beek voor de camera van ESPN. "Ik heb natuurlijk veel tegenslagen gehad, maar sinds het begin van dit seizoen zie ik het echt als een nieuwe start, bij een mooie club, met goede mensen en een goed team. Voetbal waar ik in geloof. Ik zit lekker in mijn vel en ik voel dat ik steeds fitter word. Ik probeer dat gewoon door te zetten nu."

Volgens Van de Beek heeft zijn gezin hem de moed gegeven om door te gaan. "Mijn vriendin en mijn kinderen hebben mij heel veel steun gegeven. Ik hou nog steeds van het spelletje, ik geloof in mezelf en ik weet wat ik kan, dus ik blijf doorgaan", besluit de voormalig Ajacied.

"Van de Beek heeft Ten Hag geweldig laten zakken," zei Johan Derksen anderhalf jaar geleden bij Vandaag Inside. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.