Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester United bevestigt contractverlenging Erik ten Hag: 'Hij is voor ons de beste partner'

Buitenlands voetbal

4 juli 2024, 12:05

Erik ten Hag blijft tot en met juni 2026 hoofdtrainer bij Manchester United. De 54-jarige coach heeft zijn contract, dat liep tot medio 2025, met een jaar verlengd, meldt de club uit de Premier League.

"Ik ben verheugd dat er een akkoord met de club is voor verdere samenwerking", zegt Ten Hag via de club. "We kunnen in de afgelopen twee jaar met trots terugkijken op twee prijzen en veel voorbeelden van de vooruitgang die we hebben geboekt sinds ik bij de club ben. Maar het moet duidelijk zijn dat er nog veel hard werk voor ons ligt om het niveau te halen dat wordt verwacht van Manchester United en dat nodig is om te strijden voor de Engelse en Europese prijzen."

Ten Hag had zelf ruim twee weken geleden al gemeld dat de club graag met hem door wilde. Beide partijen moesten toen nog tot overeenstemming komen.

De clubleiding zag in de beoordeling van afgelopen seizoen ook punten voor verbetering, maar kwam ook tot de conclusie dat Ten Hag de best mogelijke partner was om het niveau en de resultaten naar een hoger plan te brengen. "Erik heeft zich met twee prijzen in de afgelopen twee seizoenen bevestigd als een van de structureel succesvolle coaches in het Europese voetbal", zei sportief directeur Dan Ashworth.

Ten Hag is sinds 2022 hoofdtrainer van de club. Hij won in zijn eerste seizoen de League Cup en afgelopen seizoen de FA Cup. In de Premier League eindigde ManUnited afgelopen seizoen teleurstellend als achtste. Daardoor leek Ten Hag aanvankelijk te moeten vertrekken, maar de coach en de club gaan toch samen door. "We kijken vooruit om samen met Erik hard aan onze gezamenlijke ambities te werken", zei Ashworth.

Valentijn Driessen voorspelde bij Vandaag Inside dat Erik ten Hag komend seizoen niet op de bank bij Manchester United zou zitten, maar thuis. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.