Terug

Volg Vandaag Inside

Pierre van Hooijdonk hekelt reactie Noa Lang na wissel: 'Lijkt wel een onhandelbaar kind!'

PSV

26 aug 2024, 11:27

Pierre van Hooijdonk was zondagavond bij NOS Studio Voetbal niet te spreken over de gefrustreerde reactie van PSV-aanvaller Noa Lang na zijn wissel tegen Almere City.

"Ik probeer altijd een beetje door bepaalde typetjes heen te kijken, want anders beïnvloedt het mijn manier hoe ik naar hun spel kijk. En ik vind hem echt een geweldige speler, maar dit gedrag... Ik word daar zo vreselijk moe van. Het lijkt wel een onhandelbaar kind," begon Van Hooijdonk over de reactie van Noa Lang na zijn wissel.

"Hij begon vorig jaar geweldig en daarna heeft PSV eigenlijk helemaal niets meer aan hem gehad," vervolgde de analist. "Die hamstringblessure kwam elke keer weer terug. En nu in het nieuwe seizoen is PSV waarschijnlijk gewoon voorzichtig met hem. Dat is toch eigenlijk hartstikke logisch? Als je dat zelf dan nog steeds niet begrijpt... Hij had 100 meter de tijd om tot bezinning te komen en dan schop je bij die dug-out nóg een keer tegen die bidons aan. Wat gaat er nou in je hoofd om, man?"

Over de lacherige reactie van Peter Bosz zei Van Hooijdonk: "Die trainers van tegenwoordig durven dat ook niet meer keihard te veroordelen. Tegenwoordig is dit (de reactie van Bosz, red.) een goede reactie, want je mag tegenwoordig niemand meer keihard aanpakken. Maar als je dit gedrag dertig jaar geleden had gedaan, had je een boete gekregen en een week lang bij het tweede moeten trainen. Dat is helemaal veranderd, net als de maatschappij. Lekker softe handschoentjes aandoen en lekker blijven aaien, dan komt alles wel goed."

René van der Gijp had onlangs bij Vandaag Inside een welgemeend advies voor Noa Lang: "Als ik hem was..." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.