Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: PSV versterkt zich met ervaren Ivan Perišić

Officieel: PSV versterkt zich met ervaren Ivan Perišić

PSV

Gisteren, 14:34

PSV heeft Ivan Perisic toegevoegd aan de selectie. De 35-jarige vleugelspeler was transfervrij en heeft een contract ondertekend tot de zomer van 2025. De Kroatisch international, die meer dan zevenhonderd wedstrijden in het betaald voetbal heeft gespeeld, sluit per direct aan bij de hoofdmacht van trainer Peter Bosz.

Perisic kwam onder meer uit voor clubs als Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, Bayern München, Internazionale en Tottenham Hotspur. Het afgelopen seizoen speelde hij voor Hajduk Split.

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is blij met de ervaring die Perisic meebrengt. "Om zoveel wedstrijdervaring te hebben moet je een goede speler zijn, die vrijwel altijd fit is. Met het aanstaande vertrek van Hirving Lozano was er een vacature op de vleugel, maar hij kan op veel verschillende posities uit de voeten. Met Ivan slaan we meerdere vliegen in één klap."

Perisic had de keuze voor PSV snel gemaakt, liet hij via de club weten. "Sinds ik transfervrij ben, heb ik gewacht op een optie als deze: een club en omgeving waar ik me goed bij voel en waarmee ik prijzen kan winnen. Ik heb mijn oud-ploeggenoot Denzel Dumfries gevraagd om advies, en dat heeft me alleen maar overtuigd dat PSV de juiste stap is. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, alles te geven en prijzen te winnen."

De Kroaat werd met Borussia Dortmund en Internazionale landskampioen. Met Bayern München won hij in 2020 de titel, de Duitse beker en de Champions League. Perisic bereikte in 2018 de WK-finale met Kroatië, maar verloor toen van Frankrijk. Op het WK van 2022 eindigde hij met zijn land als derde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.