Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Brian Priske nieuwe trainer van Feyenoord

Feyenoord

12 juni 2024, 10:13

Brian Priske is de nieuwe trainer van Feyenoord, zo heeft de club bevestigd. De 47-jarige Deen is de opvolger van Arne Slot, die de club uit Rotterdam na drie seizoenen heeft verlaten voor FC Liverpool.

Priske komt over van Sparta Praag, waar hij nog twee jaar onder contract stond. Hij leidde de club uit Tsjechië afgelopen seizoen voor het tweede jaar op rij naar de landstitel. De Deen is pas vijf jaar hoofdtrainer en werd ook kampioen met het Deense Midtjylland. Voor zijn aanstelling bij Sparta Praag was hij coach van Antwerp. Daarvoor werkte hij als assistent-trainer bij Midtjylland en FC Kopenhagen.

Priske spreekt Nederlands. De voormalige international van Denemarken voetbalde voor Club Brugge en Racing Genk. De coach gaf eerder al aan dat hij openstond voor een vertrek naar Feyenoord. Sparta Praag en de nummer 2 van de Eredivisie hebben nu overeenstemming bereikt over een afkoopsom. Ajax koos vorige maand met de Italiaan Francesco Farioli ook voor een buitenlandse coach.

Valentijn Driessen uitte in De Oranjezomer zijn twijfels over Brian Priske: "Of dat nou de heilige opvolger van Slot wordt…" Bekijk de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.