Terug

Volg Vandaag Inside

Netten en palen keren terug in De Kuip tijdens Klassieker tussen Feyenoord en Ajax

Feyenoord

20 aug 2024, 11:01

Feyenoord gaat voor de komende wedstrijd tegen Ajax weer netten langs het veld plaatsen. De netten worden opgehangen aan zowel de korte als de lange zijden. De Klassieker wordt op zondag 1 september gespeeld.

"De preventieve maatregel, bedoeld om te voorkomen dat voorwerpen op het veld kunnen belanden, geldt in principe alleen voor de Klassieker, een wedstrijd die van oudsher beladen is", meldt de Rotterdamse club op de website. "Het besluit is genomen na het inwinnen van diverse adviezen."

Vorig seizoen werden er netten geplaatst in de Kuip, maar op verzoek van de fans werden die verwijderd. "Mede ingegeven door de ongewijzigde regels vanuit de KNVB over het gooien van voorwerpen liet de club destijds wel weten dat de palen en netten weer terug zouden komen voor het restant van seizoen 2024-2025 als een thuiswedstrijd van Feyenoord moest worden onderbroken of gestaakt", aldus de club.

Vorig jaar werd voormalig Ajacied Davy Klaassen in de Kuip geraakt door een voorwerp, vermoedelijk een aansteker. Hij hield er een hoofdwond aan over.

Jan Joost van Gangelen reageerde onlangs bij De Oranjezomer positief op het besluit van Feyenoord om de palen en netten te verwijderen rond het veld in De Kuip. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.