Terug

Volg Vandaag Inside

Trainer Van Persie pakt met Heerenveen eerste punt in Eredivisie

Binnenlands voetbal

17 aug 2024, 18:47

Robin van Persie heeft zijn eerste punt als trainer in de Eredivisie behaald. De voormalige spits zag sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht terugkomen van een achterstand (1-1).

Van Persie debuteerde afgelopen zondag met een nederlaag bij Ajax (1-0) als hoofdcoach in de Eredivisie. FC Utrecht hield 3 punten over aan het eerste competitieduel met PEC Zwolle (1-0).

Ole Romeny bracht FC Utrecht al in de derde minuut op voorsprong. De middenvelder maakte vorige week ook al het enige doelpunt van het thuisduel met PEC Zwolle. Romeny schoot raak op aangeven van Paxten Aaronson, die in de tiende minuut de tweede treffer van de bezoekers leek te maken. Het doelpunt van de Amerikaan werd echter afgekeurd omdat Jens Toornstra buitenspel stond.

Heerenveen kwam na een moeilijke openingsfase steeds beter in de wedstrijd. Ilias Sebaoui had de stand gelijk moeten trekken, maar schoot hoog over. Vlak voor rust was Romeny dicht bij een tweede treffer voor FC Utrecht. Van Persie bracht Jacob Trenskow na rust in het veld. De Deen raakte eerst de lat, maar tekende in de 82e minuut alsnog voor de gelijkmaker.

Dick Advocaat prees onlangs de keuze van Van Persie om als trainer van SC Heerenveen aan de slag te gaan. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.