Terug

Volg Vandaag Inside

Pérez furieus over rellen bij FC Utrecht - Go Ahead: 'Ik zou mijn zoon niet meer naar het voetbal sturen'

Binnenlands voetbal

26 mei 2024, 22:01

Kenneth Pérez heeft zijn afschuw uitgesproken over de ongeregeldheden rond de finale van de play-offs in de strijd om Europees voetbal tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles (1-2). De ESPN-analist zou het onder meer geen slecht idee vinden om een tijd zonder te publiek te spelen in Nederland.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles voor deelname aan Europees voetbal werd in de slotfase tijdelijk stilgelegd. Scheidsrechter Allard Lindhout besloot daartoe nadat supporters van beide clubs vuurwerk naar elkaar hadden gegooid. Perez en zijn collega's van ESPN gingen wegens de veiligheid ook naar binnen. "We kunnen inderdaad gaan polderen, waar we in Nederland heel goed in zijn...", Pérez. "In Griekenland is er twee maanden zonder publiek gespeeld. Ze waren er daar helemaal klaar mee. Nordin Amrabat (speler van AEK Athene, red.) zei dat er daarna niets noemenswaardigs meer is gebeurd. Het is eigenlijk een heel slechte suggestie die je helemaal niet wilt doen."

"Er is gewoon iets in het voetbal ontstaan dat verliezen geen optie is", vervolgde Pérez. "Dat als dat gebeurt, dat er rotzooi wordt gemaakt. Ik heb het vaker gezegd: ga alsjeblieft kijken hoe ze in Engeland het hooliganisme hebben beteugeld. Ik zou mijn zoon nu niet eens naar het voetbal durven sturen."

FC Utrecht-trainer Jans baalt van fans en rode kaart Fraulo

FC Utrecht-trainer Ron Jans baalde na het mislopen van Europees voetbal van het gedrag van een deel van de fans en van middenvelder Oscar Fraulo. "Dat was een hele domme rode kaart", sprak de coach bij ESPN over de Deen, die in de 87e minuut na een harde overtreding werd weggestuurd door scheidsrechter Allard Lindhout.

FC Utrecht leidde op dat moment met 1-0. Go Ahead maakte met een man meer in blessuretijd gelijk en scoorde in de verlenging nog eens: 1-2. Go Ahead plaatste zich zo voor de tweede voorronde van de Conference League.

Supporters van Utrecht misdroegen zich, eerst door het gooien van vuurwerk en bekers. Na afloop bestormde een groep het veld. Jans: "Ik houd van voetbal. Zulke mensen houden meer van gedoe dan van voetbal. Ze beschadigen de club en het voetbal. Dat moet je gewoon niet doen."

Veronica Offside-verslaggever Tom Staal polste eerder dit jaar de sfeer in Deventer rondom de IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.