Terug

Volg Vandaag Inside

Ihattaren werkt aan terugkeer in het profvoetbal: ‘Ik woog op een gegeven moment 117 kilo’

Binnenlands voetbal

14 sep 2024, 12:20

Voetbalmakelaar José Fortes Rodriguez onderneemt een laatste poging om de carrière van Mohamed Ihattaren nieuw leven in te blazen, zo meldt De Telegraaf in een reportage. Het zogeheten ‘Project Mo’ heeft als doel de 22-jarige middenvelder uit Utrecht klaar te stomen voor zijn terugkeer in het profvoetbal.

Ihattaren weet dat hij veel kansen op een comeback in het voetbal heeft verspild: “Maar nu is het duizend procent anders. Fit worden was nooit het probleem, want ik houd van trainen. De sleutel ligt bij mentaal herstellen. Nu is er maandenlang aan mijn mentale gezondheid gewerkt.”

Sinds juni krijgt de technisch vaardige linkspoot begeleiding van een team professionals, waaronder fysiotherapeuten, hersteltrainers, een diëtist, voetbaltrainers, kickbokstrainers, een psychiater en een traumatherapeut. Ricardo Kishna en Koen Veenstra staan daarbij dag en nacht voor Ihattaren klaar.

Na het overlijden van zijn vader begon Ihattaren zichzelf te verwaarlozen: “Ik ben een emotie-eter, zeg maar gerust emotie-vreter. Omdat ik alles had vergooid, geen doel meer in mijn leven had en mentaal in de knoop zat, had ik geen rem meer en at ik me moddervet. Op een gegeven moment woog ik 117 kilo. Overdag sliep ik en ’s nachts was ik wakker. Ik kon niet slapen. Nee, ik wilde niet slapen, want dan begon het. Dan zag ik beelden van mijn vader voor me.”

In de afgelopen jaren belandde Ihattaren regelmatig in het nieuws vanwege autobranden en beslagleggingen op zijn woning: “Ik schaam me ervoor, omdat mijn familie ook de berichten in de media las. Vanaf nu wil ik alleen nog maar een voorbeeld voor mijn neefjes en nichtjes zijn en niet die rare oom. Ik begrijp inmiddels waar mijn gedrag vandaan kwam, waarom ik sneller geïrriteerd was en wat voor een invloed dat op de mensen om mij heen had.”

“Door de doortastendheid en onvoorwaardelijke liefde van mijn moeder, broers en zus – want ik heb ze vaak teleurgesteld – krijg ik de kans aan de beste versie van Mo Ihattaren te werken, als mens en hopelijk ook weer als voetballer. Ik dacht dat mijn familie tegen me was, maar dat kwam alleen door de problemen die ik met mezelf had. Wat zullen ze bezorgd zijn geweest als ik dagen achter elkaar niet thuiskwam. En ik heb ze echt nachtmerries bezorgd. Maar nu zijn we hechter dan ooit,” aldus de voormalig voetballer.

Oud-voetballer Ricardo Kishna ondersteunt Ihattaren op zijn weg terug: “Ricardo zei ook heel mooi dat het niet uitmaakt of ik nu bij Elinkwijk of Real Madrid ga voetballen. We praten nu alleen over de mens Mo, die de pijn moet verwerken."

Begin dit jaar adviseerde René van der Gijp in Vandaag Inside een Eredivisieclub contact te leggen met Ihattaren. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.