Terug

Volg Vandaag Inside

Deze spelers ontbreken bij Feyenoord en PSV tijdens wedstrijd om Johan Cruijff Schaal

Binnenlands voetbal

2 aug 2024, 16:35

Er zijn een aantal spelers waar Feyenoord en PSV zondag niet over kunnen beschikken tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Calvin Stengs en Quinten Timber keren wel terug in de selectie van Feyenoord.

Stengs en Timber trainden vrijdag met de groep mee en zijn fit genoeg voor een plaats in de selectie, liet Feyenoordcoach Brian Priske in Zeist weten. Timber liep in de voorbereiding een enkelblessure op en leek het duel met PSV aanvankelijk niet te halen.

Blessures Feyenoord

Feyenoord kan niet beschikken over nieuwkomers Julian Carranza (bovenbeenblessure) en Gijs Smal (kuitblessure). Ook Quilindschy Hartman staat met zijn knieblessure nog zeker enige tijd langs de kant. Daarnaast raakte Gernot Trauner op het EK met Oostenrijk geblesseerd aan een bovenbeen en is hij er ook niet bij.

Priske liet ook nog in het midden wie zondag onder de lat staat en zijn eerste doelman wordt, Justin Bijlow of Timon Wellenreuther. "Niemand heeft bij mij de garantie altijd te spelen. Ook de keeper niet. Je hebt naast blessures ook altijd te maken met vorm."

Blessures PSV

PSV kan zondag niet beschikken over Olivier Boscagli en Mauro Júnior. Beide spelers zijn niet op tijd hersteld van blessures, meldde trainer Peter Bosz in Zeist. Armando Obispo en de langdurig uitgeschakelde Sergiño Dest zijn er ook niet bij. Bosz mist daardoor veel (linksbenige) verdedigers.

Of aanvoerder Luuk de Jong mee kan doen, is nog niet duidelijk. "Hij is ziek, daarom hebben we hem ook niet meegenomen hier naartoe. Ik zei dat het het beste was dat hij naar bed zou gaan. Dat heeft hij gedaan", aldus Bosz, die ook verdediger Armando Obispo moet missen.

Landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord spelen zondag om 18.00 uur in het Philips-stadion tegen elkaar.

Vrijdag werd op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal aan Brian Priske en Peter Bosz gevraagd of zij de Olympische Spelen volgen. "Daar heb ik geen tijd voor." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.