Terug

Volg Vandaag Inside

Video: ME grijpt in bij demonstratie Ajax-supporters na vernielingen bij politiebureau

Ajax

15 sep 2024, 16:05

 Bij het hoofdbureau van de politie aan de Marnixstraat in het centrum van Amsterdam heeft de ME ingegrepen bij een protest van Ajax-supporters.

"Ondanks vele waarschuwingen blijft een groep de confrontatie zoeken. De mobiele eenheid voert nu charges uit om deze groep te verdrijven", zo meldt de Amsterdamse politie. Supporters pleegden vernielingen aan onder meer het politiebureau en politievoertuigen. Zo is een slagboom afgebroken en tegen het cellencomplex gegooid, laat een woordvoerder van de politie weten. Ook politiefietsen zijn volgens hem gesloopt. De woordvoerder weet niet hoe groot de groep is die de confrontatie zocht.

Verder zijn trams belaagd, werd zwaar vuurwerk afgestoken en werden leuzen geroepen. Bij het protest waren naar schatting honderden mensen. Ook werd de trambaan geblokkeerd.

Het protest begon om 14.30 uur op het Leidseplein. De supporters betogen tegen de acties van de politie voor een betere vroegpensioenregeling. Twee duels van de Amsterdamse voetbalclub konden door die acties niet doorgaan.

Johan Derksen sprak zich onlangs in Vandaag Inside uit over de politiestakingen rond Ajax: "Ik heb liever Feyenoord-Ajax dan Koningsdag!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.