Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem stoort zich aan Ajax-trainer Farioli: 'Teksten voor de bühne'

Ajax

26 mei 2024, 21:30

Willem van Hanegem heeft zich de afgelopen week gestoord aan bepaalde uitspraken van de nieuwe Ajax-trainer, Francesco Farioli. De columnist schrijft onder meer in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad dat Farioli 'teksten voor de bühne' uitsprak.

"Als je iets kritisch over de nieuwe trainer van Ajax zegt, schieten veel supporters van de club al in een kramp", begint Van Hanegem over Farioli. "Want het is daar zo slecht gegaan dat ze allemaal bidden dat deze man wel voor wat resultaten kan zorgen."

Het interesseert De Kromme onder meer niet om het feit dat de Italiaan 35 jaar oud is. "Ook dan kun je een prima trainer zijn", vervolgt Van Hanegem. "Of hij dat ook is, gaan we zien. Maar dat de mensen nu al de polonaise inzetten omdat hij bij zijn vorige clubs vaak in het stadion bleef slapen, daar moet ik vooral om lachen. Zo van: kijk mij eens hard werken."

"Ja, hij wil opbouwen in zijn eigen strafschopgebied. En hij heeft een idee", gaat het Feyenoord-icoon verder. "Dat is prima, maar juich pas als dat ook echt te zien is. En maar Cruijff en Van Gaal blijven noemen in interviews, dat doet het ook altijd goed. Laat Farioli nu maar gewoon laten zien hoe hij Ajax aan het voetballen krijgt", aldus Van Hanegem.

Wesley Sneijder heeft zijn twijfels over de komst van Farioli naar Ajax, vertelde hij onlangs bij Veronica Offside: "Ik vind het vreemd dat ze bij hem uitkomen." Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.