Terug

Volg Vandaag Inside

Psychologe blikt terug op uitspraken over Ajax: 'Totaal onjuist dat Maduro informatie had gelekt'

Ajax

5 juni 2024, 12:52

Psychologe Annemieke Griffin-Zijerveld, die onlangs haar vertrek aankondigde bij Almere City, heeft in gesprek met De Volkskrant teruggeblikt op uitspraken die ze vorig jaar deed over Ajax en Maurice Steijn.

Griffin-Zijerveld kwam in opspraak nadat ze bij De Perstribune over Ajax zei: "Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Dat gedrag stoort mij het meeste. Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. Ik zie heel zwak leiderschap."

Na haar uitspraken zat Griffin-Zijerveld tijdelijk niet op de bank bij Almere City. In gesprek met De Volkskrant vertelt ze: "Het probleem was dat ik serieuze doodsbedreigingen kreeg. Mijn man (een Amerikaanse militair, red.) heeft een diplomatieke functie. Bedreigingen moet ik melden bij zijn werk, waarna onderzoek volgt."

Critici dachten dat Griffin-Zijerveld informatie had gekregen van Hedwiges Maduro. Hij was immers inmiddels werkzaam Ajax, maar werkte daarvoor samen met Zijerveld bij Almere City. Daarover zegt ze: "Het was vervelend voor Hedwiges en totaal onjuist. Ik baseerde me op wat ik op tv zag, en wat heel vervelend was voor de spelers van Ajax."

Griffin-Zijerveld kreeg ook kritiek dat ze niet zou kunnen oordelen over de situatie in Amsterdam: "Hoezo niet? Een psycholoog is een gedragsdeskundige. Het eerste college bij psychologie was: vertrouw nooit wat mensen zeggen. Wij observeren gedrag. Dat is mijn beroep. Aan gedrag hangen wij een soort persoonlijkheidsprofiel."

Johan Derksen en René van der Gijp sprongen bij Vandaag Inside in de bres voor Annemieke Griffin-Zijerveld. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.