Terug

Volg Vandaag Inside

Hendriks kijkt terug op Ajax-periode: ‘Een enorme teleurstelling!’

Ajax

24 juli 2024, 09:07

Maurits Hendriks heeft bij Humberto à Paris voor het eerst zijn verhaal gedaan over zijn teleurstellende periode bij Ajax en ontkent dat hij aangedrongen heeft op de komst van Sven Mislintat.

Hendriks werd in 2022 aangesteld als directeur sport bij de Raad van Commissarissen bij Ajax. Hij noemt de anderhalf jaar dat hij er zat een pijnlijke ervaring. "Ik kan het niet in één zin samenvatten. Het is allereerst pijnlijk voor de club dat je zo ver wegzakt. Het is teleurstellend voor alle mensen die daar werken en zo ongelofelijk hun best doen. Ik vind het zelf ook een enorme teleurstelling. Ik heb niet kunnen brengen wat ik graag had willen brengen."

De voormalig Chief Sports Office ontkent dat hij heeft aangedrongen op de komst van voormalig technisch directeur, Sven Mislintat bij de Amsterdammers. "Ik had nog nooit van hem gehoord. Ik heb geen achtergrond in het voetbal, maar in Olympische sporten. Mislintat is voorgedragen door een bureau, net als de andere kandidaten. We hebben toen gesprekken gevoerd. Samen met Edwin van der Sar en de andere directieleden."

Hendriks heeft achteraf geen spijt van zijn keuze om bij Ajax aan de slag te gaan, maar hij heeft zich wel verkeken op de 'enorme emotie' die loskomt bij de club. "Zeker als het niet goed gaat met Ajax 1. Ik werk mijn hele leven in de topsport, daar hoort emotie bij, maar zo heftig als daar… Daar heb ik me echt op verkeken. Daar hoorden ook bedreigingen bij." Hendriks vertrok in maart 2024 bij Ajax.

Valentijn Driessen haalde eerder in De Oranjewinter hard uit naar Maurits Hendriks: "Een pure narcist!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.