Terug

Volg Vandaag Inside

Farioli heeft bijzondere bijnaam voor Branco van den Boomen

Ajax

31 juli 2024, 20:22

Branco van den Boomen werd de afgelopen weken in verband gebracht met een vertrek bij Ajax, maar de middenvelder zorgde vorige week met een rake kopbal voor de enige treffer in de eerste wedstrijd tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League.

Van den Boomen moest in de eerste wedstrijd tegen de Serviërs genoegen nemen met een invalbeurt. Ajax Life vroeg Ajax-trainer Francesco Farioli op de persconferentie in aanloop naar de tweede ontmoeting tussen de twee clubs in hoeverre de middenvelder het hem lastig maakt keuzes te maken in de basiself. “Het is hun taak het mij moeilijk te maken en om mij een oncomfortabele nacht te bezorgen.” 

Van den Boomen wist dit (pre)seizoen al vijf keer te scoren, en dat leverde hem een bijzondere bijnaam op, zo onthulde Farioli. “We noemen hem Branco van den Bomber”, zei de trainer lachend. “Mijn assistent heeft die naam bedacht. We houden het aan zolang hij blijft scoren.”

Selectie

Bertrand Traoré maakt deel uit van de selectie waarmee Ajax afreist naar Servië. Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn er nog niet bij. De twee Nederlanders keerden maandag weer terug op het trainingsveld, nadat ze in de zomer hadden meegedaan aan het EK. Zij hebben meer tijd nodig om wedstrijdfit te worden.

Chris Woerts liet onlangs weten erg onder de indruk te zijn van de partner van Farioli: "Die is wel een weekje ruzie waard." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.