Terug

Volg Vandaag Inside

Afellay snapt niets van Farioli: ‘Ajax is nog niet zo ver’

Ajax

30 sep 2024, 10:24

Ibrahim Afellay was onder de indruk van het spel van Ajax tegen Besiktas (4-0), maar zag vervolgens Ajax-trainer Francesco Farioli zijn ploeg tegen RKC Waalwijk op vier posities wijzigen. Onverstandig, zo stelt Afellay bij Studio Voetbal.

Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Mika Godts en Bertrand Traoré moesten - na het gewonnen thuisduel met Besiktas - zondag genoegen nemen met een plek op de bank. “Ajax is nog niet zo ver om al heel veel spelers te kunnen vervangen”, zegt Afellay. “Ajax moet juist naar een vast elftal toe om de wedstrijden wat makkelijker te gaan winnen en er automatismen in te slijpen.”

“Je beste spelers tegen Besiktas, Godts, Fitz-Jim en Traoré, speelden niet. Dat waren uitgerekend de drie spelers die het tempo omhoog krikten toen ze erin kwamen” (tegen RKC Waalwijk, red.), zo zag de voormalig middenvelder.

Afellay denkt dat ook de spelers hier niet blij mee zijn. “Uiteindelijk wil jij als speler wel naar de negentig minuten toe. Als je iedere keer dat je een geweldige wedstrijd speelt na een uur wordt gewisseld, dan kijk je de trainer ook iedere keer boos aan. Je moet als speler ook je grenzen verleggen.”

Johan Derksen liet zich onlangs ook kritisch uit over de trainer van Ajax. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.