Terug

Volg Vandaag Inside

Islamitische Staat claimt dodelijke aanslag Solingen

Islamitische Staat claimt dodelijke aanslag Solingen

Buitenland

24 aug 2024, 21:38

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de dodelijke mesaanval vrijdag in de Duitse stad Solingen opgeëist. Dat meldt persbureau Reuters. Bij de aanslag kwamen drie mensen om het leven en raakten acht mensen gewond.

In een bericht op Telegram schrijft IS dat een van de leden van de terreurgroep de aanslag heeft uitgevoerd "om moslims in Palestina en overal elders te wreken". De groep leverde geen bewijs ter ondersteuning.

De dader van de aanslag is nog altijd voortvluchtig. Wel is zaterdagochtend een 15-jarige jongen aangehouden die vooraf van de aanslag zou hebben geweten. Zaterdagavond sloot een grote politiemacht straten rondom een vluchtelingencentrum in Solingen af en begon met een doorzoeking van het gebouw. "We hebben informatie ontvangen en nemen nu maatregelen", zei een woordvoerder van de politie over de actie, die verband zou houden met de aanslag.

De politie zei zaterdag rekening te houden met een terroristisch motief. De krant Welt am Sonntag meldde dat de aanslagpleger "Allahu akbar" (God is groot) zou hebben geroepen, een leus die vaker door islamitische terroristen wordt gebruikt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.