Terug

Volg Vandaag Inside

Afwezig koningspaar feliciteert Nederlandse paralympiërs via social media: 'Een ware medailleregen'

Koninklijk Huis

5 sep 2024, 10:57

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren wel aanwezig bij de Olympische Spelen, maar zijn niet in Parijs om de Nederlandse paralympiërs aan te moedigen. Het koningspaar feliciteert de Nederlanders die goud hebben gewonnen nu wel via social media.

"Een ware medailleregen in Parijs! Wij feliciteren Rogier Dorsman, Kimberly Alkemade, Marieke van Soest, Demi Haerkens en haar paard Daula, Daniel Abraham Gebru, Tristan Bangma met piloot Patrick Bos, Mitch Valize, Jetze Plat en Sam Schröder en Niels Vink met hun gouden medailles", schrijft het koninklijk huis op sociale media. Het paleis deelt daarbij foto's van de feestvierende paralympiërs.

"Wat mooi om te zien hoe u ons land met trots vertegenwoordigt", vervolgen Willem-Alexander en Máxima hun felicitatie. "Geniet van deze prachtige en indrukwekkende prestaties!"

Na de medailleregen van woensdag stijgt Nederland naar de vierde plaats op de medaillespiegel. TeamNL heeft nu 28 medailles, waarvan zestien gouden.

Johan Derksen sprak zich eerder in Vandaag Inside uit over koning Willem-Alexander: "Onze koning kan twee dingen goed: met wc-potten gooien en z’n excuses aanbieden." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.