Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman zorgt voor ergernis in Saudi-Arabië: 'Eredivisie een van zwakste competities in Europa'

Buitenlands voetbal

28 sep 2024, 16:09

Jorge Jesus, trainer van Al Hilal, heeft zich hard uitgelaten over de uitspraken van Ronald Koeman over de transfer van Steven Bergwijn naar Al Ittihad. Jesus vindt de kritiek van Koeman op de Saudi Pro League onbegrijpelijk.

Koeman gaf begin deze maand aan dat hij geen begrip heeft voor de keuze van Bergwijn om in Saudi-Arabië te gaan voetballen. De bondscoach roept de aanvaller normaal gesproken niet meer op voor het Nederlands elftal. "Dat boek is in principe dicht. De sportieve ambitie voert hier niet de boventoon. Hij heeft mij ook niet om advies gevraagd. Ik denk dat hij wel weet wat ik had gezegd. Het moet altijd gaan om het sportieve, niet om het financiële. Hij had toch ook bij Ajax kunnen blijven? Volgens mij betalen ze daar ook wel oké", zei Koeman op een persconferentie in Zeist.

Bergwijn zei vervolgens in een interview in De Telegraaf er niet van gediend te zijn dat Koeman in een persconferentie zijn ongenoegen uitsprak over zijn transfer naar Saudi-Arabië. "Als hij een betrokken bondscoach was geweest, dan had hij me eerst gebeld. Nu moest ik het vanaf de tv vernemen. Ik heb ook veel mooie momenten met de bondscoach meegemaakt, dus dan is dit te makkelijk en dat valt me tegen van hem", zei hij.

Steun voor Bergwijn

Al Hilal-trainer Jorge Jesus staat achter Bergwijn, die niks begrijpt van de uitlatingen van Koeman. "De eredivisie is een van de zwakste competities in Europa. Hij (Koeman, red.) is absoluut niet in de positie om zulke statements te maken. Hij weet niets van de Saudi Pro League. De spelers die hier spelen zijn op geen enkele manier te vergelijken met de spelers daar. De Pro League is sterker dan de eredivisie", aldus Jesus in gesprek met het Portugese A Bola.

De Vandaag Inside-tafel raakte het niet eens over het conflict tussen Steven Bergwijn en Ronald Koeman. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Beeld Koeman: EYE4images/NurPhoto/Shutterstock

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.