Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft ziet Ajacied slagen in buitenland: 'Kan uitgroeien tot een uitzonderlijk goede speler'

Wim Kieft ziet Ajacied slagen in buitenland: 'Kan uitgroeien tot een uitzonderlijk goede speler'

28 mei 2022, 12:05

Wim Kieft vindt het wederom een groot compliment voor de opleiding Ajax, dat Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui, afkomstig uit de jeugd van de Amsterdammers, hun carrière vervolgen bij een buitenlandse topclub. Beide spelers maken namelijk de overstap naar FC Bayern München.

'Voor Mazraoui wordt Ajax niet financieel beloond omdat hij uit zijn contract loopt. Voor Gravenberch ontvangen ze in Amsterdam voor het nog een jaar doorlopende contract 25 miljoen euro', begint Wim in zijn column voor De Telegraaf. 'Veel geld, maar tegelijkertijd is Gravenberch een speler die heel goed is en de potentie heeft om uit te groeien tot een uitzonderlijk goede speler.'

Volgens Wim valt het te begrijpen dat Mazraoui het liefst transfervrij kon vertrekken bij Ajax, omdat hij niet de hoogste transferwaarde vertegenwoordigt. 'Vooral belangrijk is dat Mazraoui in Duitsland gaat spelen met nog betere spelers om zich heen', gaat Wim verder. 'Haakt hij aan, werkt het hogere verwachtingspatroon niet verlammend, dan zal hij vanzelf snel naar een hoger niveau groeien. Hetzelfde geldt voor Gravenberch. Lukt het niet dan zullen ze daar bij Bayern niet van wakker liggen, want de investering van 25 miljoen euro verdienen deze twee Ajacieden altijd terug als ze worden doorverkocht door Bayern München', aldus Wim.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.