Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Wales-fans mogen stadion niet in vanwege gekleurde hoedjes

Video: Wales-fans mogen stadion niet in vanwege gekleurde hoedjes

22 nov 2022, 14:50

Voetbalfans uit Wales hebben maandag voor het betreden van het WK-stadion in Qatar hun hoedjes met regenboogkleuren moeten inleveren. Volgens Britse media waren beveiligers niet gediend van de gekleurde hoedjes van vrouwelijke supporters.

Zij hadden een traditioneel hoofddeksel van hun land voorzien van de kleuren die staan voor de lhbti+-gemeenschap. Wales speelde 1-1 tegen de Verenigde Staten.

Eerder op maandag ontstond al ophef toen wereldvoetbalbond FIFA met sancties dreigde voor het dragen van de OneLove-aanvoerdersband. Meerdere aanvoerders zagen er daardoor van af. De band staat voor verbinding en tegen alle vormen van discriminatie. In Qatar is homoseksualiteit verboden. Het kan leiden tot een gevangenisstraf van zeven jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.