Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Leider marathon New York bezoekt wc en stort even later ter aarde

Video: Leider marathon New York bezoekt wc en stort even later ter aarde

7 nov 2022, 08:56

Daniel Do Nascimento leidde lange tijd de marathon van New York totdat zijn lichaam op meerdere manieren aangaf dat hij niet verder kon.

Na 29 kilometer had de Braziliaan nog twee minuten voorsprong op zijn achtervolgers. De tussentijden van Do Nascimento waren zelfs gelijk aan die van het wereldrecord, totdat hij opeens een dixie in dook wegens hoge nood. Langs de route van de marathon stonden op verschillende punten meerdere wc's.

Na zijn wc-bezoek slonk de voorsprong van de marathonloper iets, maar was nog altijd flink. Zo'n vijf kilometer later begaven de benen van de 24-jarige atleet het en stortte hij ter aarde. Gelukkig kwam al snel het bericht dat Do Nascimento "oké" was, maar de Braziliaan kon niet verder.

Evans Chebet won uiteindelijk de marathon van New York. De Nederlander Abdi Nageeye werd knap derde in de Verenigde Staten.

Vaste tafelgast Roxane Knetemann liep laatst de marathon van Amsterdam. Bij Vandaag Inside vertelde Roxane over haar eerste ervaring. Bekijk het fragment hieronder.

Roxane dacht tijdens lopen van marathon aan Vandaag Inside: 'Ik was zó in de war'
2:12
Roxane dacht tijdens lopen van marathon aan Vandaag Inside: 'Ik was zó in de war'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.