Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem: 'Iedere Ajacied wordt aan Oranje gelinkt, maar over Wieffer hoor je niemand'

Van Hanegem: 'Iedere Ajacied wordt aan Oranje gelinkt, maar over Wieffer hoor je niemand'

20 feb 2023, 00:00

Willem van Hanegem begrijpt niet waarom Mats Wieffer nog niet wordt gelinkt aan het Nederlands elftal. Als het aan De Kromme ligt wordt de Feyenoord-middenvelder binnenkort opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman.

Wieffer maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Feyenoord. Van Hanegem heeft met bewondering naar de middenvelder zitten kijken tegen AZ, dat met 2-1 werd verslagen door de Rotterdammers. "Als je in korte tijd al zo bepalend kan zijn bij de koploper van de eredivisie dan zou een uitnodiging vanuit Zeist helemaal niet gek zijn", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Als een nieuwe speler bij Ajax een paar wedstrijden meedoet, struikelen ze op televisie over elkaar om zo’n jongen aan Oranje te linken", vervolgt Van Hanegem. "Over Mats Wieffer hoor je die geluiden totaal niet, maar als je in korte tijd al zo bepalend kan zijn bij de koploper van de eredivisie dan zou een uitnodiging vanuit Zeist helemaal niet gek zijn."

Verder is Van Hanegem ook positief over de vorm van rechtsback Marcus Pedersen, die samen met Lutsharel Geertruida het missen van Gernot Trauner opvangen. "Trauner is bijna weer fit en dat is een geweldige verdediger. Toch denk ik dat het nog even zal duren voor hij weer basisspeler is. Dat hij nog geduld moet hebben, komt ook door Marcus Pedersen. Dat is gewoon een belangrijke speler met de energie die hij brengt aan de zijkant. Dus waarom Lutsharel Geertruida naar rechts en Pedersen eruit? Onzin zou ik dat vinden. Dat zeg ik niet omdat hij een keer scoorde, Pedersen verdient het om te blijven spelen", aldus De Kromme.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.