Terug

Volg Vandaag Inside

Transferrecord: Bart Verbruggen tekent vijfjarig contract bij Brighton & Hove Albion

Transferrecord: Bart Verbruggen tekent vijfjarig contract bij Brighton & Hove Albion

Unspecified

3 juli 2023, 15:06

De langgekoesterde droom van Bart Verbruggen, de 20-jarige doelman van Jong Oranje, gaat in vervulling. De keeper vertrekt naar Brighton dat naar verluidt een transfersom van 20 miljoen euro aan Anderlecht betaalt. Verbruggen tekent een vijfjarig contract bij de Premier League-club.

"Ik ben heel blij dat Bart bij ons heeft getekend", verklaart Brighton-trainer Roberto De Zerbi. "Hij is gewend om een soort voetbal te spelen dat vergelijkbaar is met dat van ons. Hij zal goed in onze groep passen. Hij heeft de potentie om de komende jaren een zeer belangrijke speler voor de club te worden."

Verbruggen speelde in Nederland voor NAC Breda, voordat hij in 2020 naar Anderlecht vertrok. Na een periode als reservekeeper greep hij halverwege het afgelopen seizoen zijn kans. De doelman was tijdens het tweede deel van het seizoen een vaste waarde en werd uitgeroepen tot speler van het jaar bij Anderlecht. Hij werd in maart ook voor het eerst opgeroepen voor Oranje, maar speelde nog geen interland. Wel maakte hij vorige maand zijn debuut voor Jong Oranje.

"Het is altijd mijn droom geweest om in Engeland te voetballen", deelde Verbruggen eerder al enthousiast mee. "Ik ben erg blij dat deze transfer nu werkelijkheid wordt."

Brighton & Hove Albion, dat afgelopen seizoen knap als zesde eindigde in de Premier League, zal komend seizoen voor het eerst in de geschiedenis Europees voetbal spelen. Die Europese doelstelling werd dit seizoen niet bereikt door Verbruggen's voormalige club Anderlecht, dat teleurstellend elfde eindigde in de Belgische Jupiler Pro League.

Verbruggen's transfer naar Brighton heeft hem tevens de titel van duurste keeper die ooit uit de Belgische competitie vertrok, opgeleverd. Met een transfersom van 20 miljoen euro laat hij spelers zoals Thibaut Courtois achter zich, die in 2009 voor 9 miljoen euro van KRC Genk naar Chelsea vertrok.

Deel dit artikel

Link gekopieerd