Terug

Volg Vandaag Inside

Saint-Étienne-spelers vluchten catacomben in voor hooligans na degradatie

Saint-Étienne-spelers vluchten catacomben in voor hooligans na degradatie

29 mei 2022, 23:00

AS Saint-Étienne is zondag na 17 jaar op het hoogste niveau in Frankrijk gedegradeerd uit de Ligue 1. Na een penaltyreeks ging 'Les Verts' onderuit tegen AJ Auxerre, de nummer drie van de Ligue 2. Hooligans van Saint-Étienne bestormden vervolgens massaal het veld op zoek naar verantwoordelijken voor de degradatie.

Voor de club uit de regio Auvergne-Rhône-Alpes komt de afdaling als een enorme klap. Saint-Étienne is gezamenlijk met Paris Saint-Germain en Olympique Marseille namelijk recordkampioen in Franrijk met maar liefst tien landstitels. Aankomend seizoen zullen zij echter actief zijn op het tweede niveau, waarin zij in 2004 voor het laatst actief waren.

Saint-Étienne eindigde in het reguliere seizoen op plek 18, wat betekende dat zij play-offs moesten spelen. Daarin kwamen zij Auxerre tegen. Na twee wedstrijden was het nog altijd onbeslist, waarna penalty's uitsluitsel moesten geven. Auxerre deed het uiteindelijk beter in deze 'loterij', waarna degradatie een feit was voor Saint-Étienne. Het leidde tot een enorme geweldsexplosie bij de achterban. Bekijk de beelden hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.