Terug

Volg Vandaag Inside

Rutte belt met Zelenski over raketaanvallen: 'Dit is terrorisme'

Rutte belt met Zelenski over raketaanvallen: 'Dit is terrorisme'

10 okt 2022, 15:55

Premier Mark Rutte heeft maandag gebeld met de Oekraïense president Volodimir Zelenski, die hem "nader geïnformeerd" heeft over de Russische raketaanvallen eerder die dag. Dat schrijft de minister-president op Twitter.

De aanvallen hadden volgens Rutte het "overduidelijke doel" om burgerslachtoffers te maken in Oekraïense steden zoals Kiev. De premier heeft zijn "afschuw" over de aanval uitgesproken tijdens het gesprek met Zelenski en nog eens benadrukt dat Nederland Oekraïne steunt in de oorlog tegen Rusland.

De Russische president Vladimir Poetin heeft inmiddels erkend dat de raketaanvallen een vergelding zijn voor de Oekraïense aanval afgelopen weekend op een brug die de Krim met Rusland verbindt. De brug, die zwaar beschadigd raakte, is een belangrijke aanvoerroute voor Russische soldaten die Oekraïne bezetten. Rutte bestempelt de Russische aanval niet als vergelding, maar als "terrorisme".

De Russische raketten kwamen maandag neer in steden door heel Oekraïne. Het is nog niet bekend hoeveel slachtoffers in het hele land zijn gevallen. Autoriteiten in Kiev zeggen dat in de stad bijna tien mensen zijn gedood en meer dan 35 gewond zijn geraakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.