Terug

Volg Vandaag Inside

Ook ‘tietenman’ Harry gratis naar WK: ‘De koning gaat, waarom zouden wij dan niet gaan?’

Ook ‘tietenman’ Harry gratis naar WK: ‘De koning gaat, waarom zouden wij dan niet gaan?’

31 okt 2022, 15:50

‘Tietenman’ Harry Goudsblom is één van vijftig Oranjesupporters die op kosten van Qatar naar het WK gaat. Hij spreekt in gesprek met het Algemeen Dagblad van ‘een kans die je nooit meer gaat krijgen’.

De NOS meldde eerder dat vijftig Oranjefans op kosten van Qatar naar het WK gaan en dat de Golfstaat hun vlucht en het verblijf betaalt. In ruil daarvoor gebruikt de WK-organisatie posts op sociale media van die supporters voor marketingdoeleinden.

Harry Goudsblom hoefde er niet lang over na te denken, toen hij het aanbod van de WK-organisatie in Qatar ontving. “We mogen gratis naar het WK, hoe vaak krijg je die kans? Het enige wat van ons verwacht wordt is drie minuten ‘Holland Holland’ roepen en met onze vlaggen zwaaien. Nou, daar heb ik weinig problemen mee. Want wij zijn voor Holland, en wij zijn er voor het voetbal”, legt Harry uit. 

Ook zijn ‘tieten’ gaan mee naar Qatar. “Net als de OneLove-aanvoerdersbanden. Ik trek mijn outfit gewoon aan, en dan zie ik wel hoever ik kom. Maar ik ga er niet voor in de gevangenis zitten. Als ze zeggen dat ik zo het stadion niet in kom, doe ik het niet.”

Harry baalt van de ontstane ophef over de betaalde reis naar Qatar. “De mensen die bij de NOS aan het woord zijn geweest, zijn nu de kop van Jut en krijgen al bedreigingen. Waar gaat dit over?”, vraagt hij zich hardop af. “Nu worden eenvoudige supporters weer geschoffeerd. Terwijl premier Rutte en koning Willem-Alexander misschien ook gaan, op kosten van de belastingbetaler. Oud-voetballers en influencers worden ingevlogen door sponsors. Waarom zouden wij dan niet gaan?”

“Het WK had daar nooit gehouden mogen worden, maar daar hadden we dan tien jaar geleden iets aan moeten doen”, besluit ‘tietenman’ Harry. “Nu is het te laat. En wij als supporters kunnen er echt niks aan veranderen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.