Terug

Volg Vandaag Inside

Ook Teun Koopmeiners haakt af bij Nederlands elftal

Ook Teun Koopmeiners haakt af bij Nederlands elftal

9 okt 2023, 17:18

Teun Koopmeiners is ook afgehaakt bij het Nederlands elftal. De middenvelder arriveerde maandag geblesseerd in het trainingskamp van Oranje in Zeist. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat de komende interlands tegen Frankrijk en Griekenland in de EK-kwalificatie te vroeg voor hem komen.

Ronald Koeman kan inmiddels een aardig elftal formeren van de spelers die niet beschikbaar zijn. Keepers Mark Flekken en Justin Bijlow zijn niet inzetbaar, net als de verdedigers Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Sven Botman en Tyrell Malacia. De bondscoach kan eveneens geen beroep doen op de aanvallers Noa Lang, Memphis Depay en Cody Gakpo. Ook de middenvelders Frenkie de Jong, Steven Berghuis en Koopmeiners ontbreken.

Koeman vulde zijn selectie zondag al aan met Calvin Stengs en Andries Noppert. Hij heeft maandag Ian Maatsen bij Jong Oranje weggehaald. Mede door de vele blessures telt de huidige selectie zeven spelers die hun debuut in de nationale ploeg nog moeten maken. Dat zijn Brian Brobbey, Jeremie Frimpong, Quilindschy Hartman, Ian Maatsen, Nick Olij, Micky van de Ven en Bart Verbruggen.

Het Nederlands elftal ontvangt Frankrijk op 13 oktober in de Johan Cruijff ArenA. Drie dagen later is Griekenland de tegenstander in de OPAP Arena in Athene. Frankrijk is met de volle score van 15 punten uit vijf duels de koploper van groep B van de EK-kwalificatie. Oranje volgt met 9 punten uit vier duels.

Griekenland heeft 9 punten verzameld in vijf duels. De beste twee landenploegen van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Duitsland. Griekenland speelt vrijdag een uitduel met Ierland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd