Terug

Volg Vandaag Inside

Klimaatactivist Dolf Jansen over de zeik na opmerking Wierd Duk: 'Hij liegt dat ik veel vlieg!'

Klimaatactivist Dolf Jansen over de zeik na opmerking Wierd Duk: 'Hij liegt dat ik veel vlieg!'

10 nov 2022, 00:00

Klimaatactivist Dolf Jansen beticht Wierd Duk van liegen. Wierd vertelde woensdagavond in Vandaag Inside dat hij Jansen heeft geconfronteerd met de vraag waarom hij zo vaak op en neer vliegt naar Ierland en dat hij daarna van hem een lange boze mail ontving.

"Nou, die hebben we gevraagd voor een artikel voor De Telegraaf met een collega, over waarom hij zoveel vliegt", begon Wierd over Jansen. "Ook aan een aantal anderen die zich heel erg inzetten voor het klimaat, maar heel veel vliegen. En toen hebben we Dolf ook eens gevraagd waarom hij de hele tijd op en neer naar Ierland vliegt, want daar heeft hij een huis. En hoe rijm je dat nou met je klimaatactivisme? Daarop kregen we een best wel boze e-mail terug. Hij kondigde aan dat hij morgen (vandaag, red.) op de radio een column aan Telegraaf-journalistiek gaat wijden. Nu sidderen wij natuurlijk van angst."

Klimaatactivist Jansen heeft inmiddels al van zich laten horen via Twitter: "Wat Wierd Duk doet: liegen dat ik veel vlieg; zeggen dat ik lange mail stuurde (klopt, er is nl zoveel vals en onnodig aan zijn actie De Telegraaf); op geen enkele manier op de feiten ingaan (ja, die stonden in die 'lange mail' Wat gelukt is: ik krijg z’n trollen weer over me heen", aldus Jansen.

Bekijk in de onderstaande video het volledige verhaal van Wierd Duk terug.

Wierd Duk confronteerde klimaatactivist Dolf Jansen met vraag: 'Waarom vlieg je zo vaak?'
2:11
Wierd Duk confronteerde klimaatactivist Dolf Jansen met vraag: 'Waarom vlieg je zo vaak?'



Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.