Terug

Volg Vandaag Inside

Kaag heeft Vandaag Inside nog nooit gezien, maar vond vertrek Johan Derksen wél terecht

Kaag heeft Vandaag Inside nog nooit gezien, maar vond vertrek Johan Derksen wél terecht

13 mei 2022, 23:02

Sigrid Kaag liet onlangs weten het terecht te vinden dat Johan Derksen stopt met Vandaag Inside. En ook al is Derksen teruggekomen op zijn beslissing om te stoppen - Talpa kondigde eerder deze week aan dat Vandaag Inside maandag weer terugkeert op de buis - staat de vicepremier nog altijd achter haar woorden. 

‘Hij zei zelf dat hij ging stoppen en toen zei ik “terecht”, blikt Kaag in gesprek met Jaïr Ferwerda terug op haar uitspraken over Derksen. ‘Verder had ik nog nooit van het programma gehoord.’

Jaïr vraagt Kaag, die eerder deze week door Johan Derksen in het Algemeen Dagblad nog Miss Arrogantie 2022 werd genoemd, of het niet handig is dat als je een mening geeft over een televisieprogramma, je het eerst eens gaat kijken. ‘Nou, nee’, antwoordt de politica. ‘Wat ik zo hoor en lees is het niet mijn tijdsbesteding. Ik heb andere dingen te doen. Ik werk keihard, ik ben minister van Financiën. Als ik vrije tijd heb, besteed ik dat met mijn kinderen, ga ik met de honden wandelen of spreek ik mijn man nog een keertje.’

De partijleider van D66 lag afgelopen weken zelf onder vuur vanwege haar afhandeling van klachten over seksueel wangedrag binnen haar eigen partij. Op een persconferentie vorige week zei ze spijt te hebben dat ze niet eerder zelf ingreep. De kwestie lag volgens haar bij het bestuur, die harde conclusies over het gedrag van partijprominent Frans van Drimmelen stilhield.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.