Terug

Volg Vandaag Inside

Jerdy Schouten debuteert in selectie Oranje, Vincent Janssen meldt zich na bruiloft

Jerdy Schouten debuteert in selectie Oranje, Vincent Janssen meldt zich na bruiloft

27 mei 2022, 12:28

Jerdy Schouten maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft de 25-jarige middenvelder van de Italiaanse club Bologna opgeroepen voor de komende vier interlands in de Nations League. Spits Vincent Janssen keert na vijf jaar afwezigheid terug in de selectie.

Schouten, oud-speler van ADO Den Haag, Telstar en Excelsior, zat niet bij de voorselectie. Van Gaal heeft hem desondanks opgeroepen voor de uitwedstrijden tegen België (3 juni) en Wales (8 juni) en de thuiswedstrijden tegen Polen (11 juni) en opnieuw Wales (14 juni) in De Kuip. Janssen sluit pas na de interland tegen België aan bij Oranje, omdat hij op 5 juni gaat trouwen. De 27-jarige Brabander speelt in de Mexicaanse competitie bij Monterrey.

Ook tot zijn eigen verrassing werd hij onlangs door Van Gaal opgenomen in de voorselectie van Oranje. 'Iedereen weet dat alles al in het teken staat van het komende WK', zei de bondscoach na het bekendmaken van zijn definitieve selectie van 26 spelers. 'Er is straks weinig tijd om ons voor te bereiden, dus moeten we de beschikbare tijd maximaal benutten. Alleen deze periode en in september hebben we nog de kans nieuwe spelers aan het werk te zien. Daarom kies ik nu voor Bruno Martins Indi, Jerdy Schouten en Vincent Janssen. Dat zijn interessante spelers die ik graag van dichtbij wil meemaken tijdens een trainingskamp, hoewel ik sommigen natuurlijk al ken. Ik wil wel benadrukken dat iedereen bij ons in beeld blijft, ook de spelers die nu geen uitnodiging hebben gekregen.'

Uit de voorselectie vielen Jordy Clasie, Arnaut Danjuma Groeneveld, Luuk de Jong, Rick Karsdorp, Marten de Roon en Owen Wijndal af, sommigen vanwege blessures. Georginio Wijnaldum zit er ook niet bij. De reserveaanvoerder van Oranje, die dit seizoen lang niet altijd een basisplaats had bij Paris Saint-Germain, ontbrak al in de voorselectie. Van Gaal begint maandag in Zeist met zijn groep aan de voorbereiding op de komende interlands.

Keepers: Jasper Cillessen (Valencia), Mark Flekken (SC Freiburg) en Tim Krul (Norwich City).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Hans Hateboer (Atalanta), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Bruno Martins Indi (AZ), Jordan Teze (PSV), Jurriën Timber (Ajax) en Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenvelders: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Jerdy Schouten (Bologna) en Guus Til (Feyenoord).

Aanvallers: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Monterrey), Noa Lang (Club Brugge) en Wout Weghorst (Burnley).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.