Terug

Volg Vandaag Inside

Barça-icoon Gerard Piqué (35) beëindigt carrière abrupt: zaterdag laatste wedstrijd

Barça-icoon Gerard Piqué (35) beëindigt carrière abrupt: zaterdag laatste wedstrijd

3 nov 2022, 18:50

Gérard Piqué stopt plotseling zijn actieve voetbalcarrière. In een video op de officiële kanalen van FC Barcelona vertelt hij dat komende zaterdag zijn laatste optreden zal zijn in Camp Nou.

De verdediger kan dit seizoen niet rekenen op een basisplek in het elftal van trainer Xavi. "Dit is het moment om de reis tot een einde te brengen", aldus Piqué. "Ik heb altijd gezegd dat er voor mij geen andere club zou zijn dan Barcelona, en zo gebeurt het. Nu word ik een gewone supporter."

De 35-jarige Piqué speelde vrijwel zijn gehele leven voor Barcelona, afgezien van een periode bij Manchester United en Real Zaragoza aan het begin van zijn professionele carrière. Vanaf 2008 is hij een vaste waarde bij de Catalaanse club waar hij tevens een groot deel van de jeugdopleiding doorliep.

Piqué werd acht keer landskampioen met Barcelona, veroverde zeven Spaanse bekers en won drie keer de Champions League. Hij pakte met Barcelona tevens drie keer de FIFA Club World Cup. De 102-voudig international werd met Spanje wereldkampioen in 2010 na de gewonnen finale tegen Nederland, waarna twee jaar later de Europese titel volgde.

Piqué werd eerder door de Spaanse bondscoach Luis Enrique wél opgeroepen in de voorselectie voor het WK in Qatar. Volgens Spaanse media is het echter uitgesloten dat de wereldkampioen van 2010 zijn opwachting zal maken op het eindtoernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.