Terug

Volg Vandaag Inside

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje in de Nations League

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje in de Nations League

16 dec 2021, 17:04

Het Nederlands elftal weet donderdagavond welke drie landenploegen het treft in de poule van de nieuwe editie van de Nations League, die volgend jaar juni van start gaat. Oranje zit in pot 2 tijdens een sobere loting, die vanwege coronaregels niet door de bondscoaches van alle deelnemers wordt bezocht.

Nederland wordt vanaf 18.00 uur gekoppeld aan een ploeg uit pot 1, pot 3 en pot 4 van de hoogste divisie van de Nations League. Pot 1 bestaat uit België, Frankrijk, Spanje en Italië. Engeland, Polen, Zwitserland en Kroatië vormen pot 3. Wales, Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije zitten in pot 4. Oranje ontloopt Portugal, Denemarken en Duitsland, die ook in pot 2 zitten.

De derde editie van de Nations League gaat in juni volgend jaar van start met vier speelronden. De laatste twee groepsduels zijn voor september op de agenda gezet. Louis van Gaal zal alle wedstrijden ook gebruiken om Oranje zo goed als mogelijk voor te bereiden op het WK, dat op 21 november in Qatar van start gaat. De bondscoach, revaliderend van een heupblessure, heeft al aangekondigd dat hij zijn spelers wil laten wennen aan een systeem met vijf verdedigers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.