Terug

Volg Vandaag Inside

'Als Kuyt de resultaten van ADO net zo strak trekt als zijn gezicht, moet het goed komen'

'Als Kuyt de resultaten van ADO net zo strak trekt als zijn gezicht, moet het goed komen'

1 juni 2022, 11:05

Dinsdag werd duidelijk dat Dirk Kuyt aankomend seizoen zo goed als zeker de nieuwe hoofdtrainer is van ADO Den Haag. Aad de Mos heeft lage verwachtingen van het aankomende trainerschap van Kuyt. Dat vertelt de analist in De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen.

Volgens De Mos is de aanstelling van Kuyt geen garantie voor succes. 'Dat moeten we afwachten. Hij heeft weinig ervaring', stelt de oud-speler van ADO, die wel een idee heeft waarom voor Kuyt gekozen wordt: 'De nieuwe eigenaren zijn jongens die toch wel aan 'name-dropping' doen (contracteren op basis van zijn naam in plaats van kunde). Hij is in Amerika bekend als oud-speler van Liverpool natuurlijk. De club is daar heel groot met veel fans. Dus het is afwachten, maar we moeten hem een eerlijke kans geven, vind ik'.

De Mos was tussen 2012 en 2013 adviseur bij de club uit de Hofstad. Uit ervaring weet hij dan ook hoe moeilijk de club te managen is: 'Misschien zelfs wel de moeilijkste club van Nederland. Het verwachtingspatroon is altijd heel hoog; typisch Haags. Als we een buitenlandse jongen halen, dan zeggen we: waarom geen Nederlandse jongen? Als we een jonge trainer van de club hebben, dan zeggen we: moeten we geen grote naam hebben? Als je nu op sociale media kijkt, dan weet je niet wat je ziet in het negativisme voor Kuyt. En als hij drie keer wint, dan wordt hij op de schouders genomen en is hij de held'.

ADO speelt in het seizoen 2022/23 wederom in de Keuken Kampioen Divisie. De Hagenezen moesten zondag het onderspit delven na een spectaculaire comeback van Excelsior. 'Ik denk dat hij ervan was uitgegaan dat ADO zou promoveren naar de Eredivisie', aldus De Mos. 'Daar zaten zij tien minuten van af, dus dat is een trauma voor de komende vijf jaar. Echt ongelofelijk. Ik heb dat in 70 jaar nog nooit gezien als toeschouwer, speler óf trainer. Het is echt ongelofelijk wat zich heeft afgespeeld in Den Haag. We zijn weer terug bij af. Maar als Kuyt de resultaten van ADO net zo strak trekt als zijn gezicht, dan moet het goed komen', besluit de 75-jarige analist lachend, verwijzend naar de nieuwe look van Kuyt.

De supporters van ADO gooiden zondag onder andere aanstekers en glazen flesjes op het veld. René bedacht een oplossing om de grensrechter in bescherming te nemen. Bekijk het in de video hieronder!

René ziet supporters met aanstekers gooien: 'Is het gek om de grensrechter een helm op te doen?'
1:47
René ziet supporters met aanstekers gooien: 'Is het gek om de grensrechter een helm op te doen?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.